Babka z konfiturą pomarańczową



Dzisiaj kolejna wersja mojej babki. Lubię takie wariacje na temat jednej rzeczy. I prosto, i szybko. 

Przepis na ciasto ten sam co TU

Dodatkowo potrzebna jest konfitura z pomarańczy (lub z innych owoców).


Sposób przygotowania:

2/3 ciasta wylać na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę (wąską i podłużną). Na wierzch wyłożyć konfiturę. Przykryć resztą ciasta. Foremkę wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec do momentu aż pęknie i zacznie brązowieć (można sprawdzić, czy ciasto nie jest surowe, wbijając patyczek np. do szaszłyków).


Łatwe i przyjemne! 
Wszystkiego... pomarańczowego na tę pochmurną (przynajmniej u nas) pogodę! :)

9 komentarzy:

  1. Dzień pieczenia? W sumie sobota ;)
    Ja na sernik czekoladowy postawiłam, bo od tygodnia za mną łaził...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mmmm... sernik! I to w dodatku czekoladowy! Pyszota!
      Mogę wpaść? :p

      Usuń
  2. Wygląda smakowicie :)
    U nas dzis ciasto czekoladowe z zielonym lukrem i kolorową posypka :)
    Ale z tego względu, ze kiepski ze mnie piekarz-cukiernik to ciasto jest z torebki :/ tak czy siak jest smaczne :D

    OdpowiedzUsuń
  3. :)
    Ważne że Ci się chce!
    A moja babka naprawdę jest łatwa, więc może kiedyś najdzie Cię ochota na pieczenie :)
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  4. Mhmmm wyobrażam sobie jak musiało w domu pachnieć! :)))

    OdpowiedzUsuń
  5. Mniam pychota ! Uwielbiam wszystko co pomarańczowe:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Przed wszystkim jak prosto i szybko to zdecydowanie dla mnie bo tylko takie przepisy jestem wstanie udźwignąć;)) Wygląda przepysznie i ta konfitura..mniami:))Pozdrawiam ciepło:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Pycha, pychotka, pyszunia! :)))

    OdpowiedzUsuń
  8. ummm :)

    na pewno pyszna była :)

    pozdrawiam :)

    http://islandofflove.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń